rebeckasvovvar

Alla inlägg den 13 februari 2012

Av Rebecka - 13 februari 2012 19:13

 


haha, åh   

Av Rebecka - 13 februari 2012 17:42

Tanken med dagen var att gå en långpromenad sen ta kort på gärdet, dock var vi ute i nästan två timmar i skogen på våran 5km promenad. Så när vi kom hem var det alldeles för mörkt och hundarna var så trötta så de gick och la sig på en gång.   


I början av promenaden, tills vi gått ungefär 2km så var det koppelpromenad för båda, det gick bra, Mindy gick duktigt och drog ingenting som hon gjort nu när hon skenvalpat, Freja drog endast några gånger för att hon inte riktigt kommer överens med nosgrimman, den är ganska äcklig tycker hon.   Sen släppte jag Mindy och samtidigt tränade jag lite kontakt övnignar med Freja. Sen tänkte jag att jag skulle släppa Freja lite för att se hur envis hon skulle vara idag. Så under inkallningarna så ropade jag hennes namn och sprang ut i skogen och tjoade. Felet var bara att Freja sprang åt exakt andra hållet. Haha , Så nu förstår ni att Freja är riktigt ettårs trotsig, för hon har varit rätt så säker på inkallningar, ända tills hon var 11½ månad. Då försvann det. Men jag ska träna en massa kontaktövningar. Så vi får se om det fungerar annars får jag testa någonting annat !  


Mindy däremot tyckte jag var urkul när jag sprang runt och tjoade i skogen, hon sprang efter mig och undrade vad jag höll på med. Lilla sötnöt !    Sen bestog promenaden utav koppelträning, kontaktövningar och lite lösgående för hundarna. Men sen ska jag tillägga att det inte endast är att freja är ettårs trotsig utan hon är nog ganska understimulerad också, tack vare att jag varit sjuk och ínte orkat mentalträna dem under helgen och fredagen. Så det är mitt fel också !  Nej nu har jag druckit upp min varma choklad ( som blivit en riktig ovana efter lånpromenader) och ska träna lite med dem. Ha det gött !    

  

Ovido - Quiz & Flashcards