rebeckasvovvar

Alla inlägg under februari 2012

Av Rebecka - 24 februari 2012 19:05

Vid fyra idag gick vi ut på en promenad, det blev 6km allt som allt efter alla extra svängar i skogen, Släppte Freja lös en stor del utav promenaden och hon skötte sig riktigt hyffsat ! Hon kom självmant till mig många gånger och hon kom på de flesta inkallningarna, eller rättare sagt så kom hon på inkallingarna, det var bara det att det luktade riktigt gott på vissa platsen under vägen fram till mig så hon stannade innan hon tillslut kom till mig. Mindy var superduktig som vanligt och lyssnade bra hela tiden !


Sen var jag inte så uppmärksam när vi gick på grusvägen, för helt plötsligt hör jag hur någon visslar på sin hund och först då ser jag hur en stor landseer (om jag såg rätt) springa omkring femtio meter ifrån mig. Mindy varnade mig genom att skälla och Freja hade inte sett den ännu så hon var helt förvirrad över vad det var M skällde på. Men den andra hunden sprang tillbaka till sin ägare så vi fortsatte att gå hemmåt. Sen släppte jag dem på ett gärde så de fick springa av sig, filmade även lite och videon är längst ner under bilderna

     

     
eftersom att det inte gick att spara så ljudet blev med så lägger jag in musiken här under istället

 

Av Rebecka - 23 februari 2012 18:57

Såhär ser otroligt fula ser Mindy & Freja ut när de fångar godis som jag kastat upp i luften   


              

Av Rebecka - 23 februari 2012 18:14

Hundarna har verkligen haft två riktigt tråkiga dagar, igår blev det endast korta promenader och ingen träning alls. Fast Freja fick följa med min mor ut på en kvällspromenad & Mindy fick vara hemma. Och idag har vi också varit ute på korta promenader, men nu ska vi träna lite för det behövs !  


Med Freja tränar jag

krokar på inkallningen,

nostouch på handen,

apporten

& stabillitet i klara färdiga okej

 

Med lilla Mindy tränar jag

stå,

apporten,

krokar på inkallningen,

fotgående ( hon har börjat gå för långt fram)

& så tränar vi klara färdiga okej

   

Av Rebecka - 22 februari 2012 17:22

Varit en ganska lugn och tråkig dag för hundarna idag. Imorse var jag uppe 05:30 så jag och hundarna var ute på en halvtimmes lungpromenad, och när jag kom hem blev det en 2kms promenad.Mindy var lös och Freja gick i kopplet tills vi kom till ett av gärdena, då fick hon springa av sig, och hon förvånade mig riktigt mycket när jag kallade in henne och hon sprang så fort hon bara kunde alla gångerna, Så sen blev det koppel på en stund för att hon inte skulle få chansen att sticka ifrån mig istället för att komma   


Fick även ett sms av Felicia som undrade om vi skulle ta en promenad tillsammans. Men eftersom att jag inte har tid idag så blir det en annan gång ! Det märks så väl att Freja verkligen saknar Daisy, för hon blir så pipig varje gång vi går förbi busshållsplatsen där vi annars går på bussen för att möta upp dem för en promenad. Det är sjukt vad fort de lär sig att koppla ihop saker och ting  


   

Av Rebecka - 21 februari 2012 20:15

Idag har det varit en helt vanlig dag för hundarna, när ja kom hem gick vi ut på en halvtimmes koppelpromenad för F och M fick gå lös i "centrum". Mindy var jätte duktig och vi tränade höger och vänster på cykelvägen, stå på långt håll & fotgående. Freja fick då gå helt som hon ville och nosa samtidigt som jag och M tränade. Sen tränade jag lite skvallerträning med Freja på skator och andra fåglar eftersom att vi inte mötte någon. En katt tränade vi också på med det var otroligt jobbigt tyckte hon. Hon ville så gärna springa efter och busa med den istället för att ta kontakt med mig.. Men tillslut så kom hon och ställde sig brevid mig och tog kontakt och då gick katten iväg.


När vi kom hem tränade vi lite tunnlar, var så länge sedan så jag började med att jag & freja stog ganska nära och sen efter ett par gånger kunde jag skicka henne fram till den från ett par meter. Duktig tjej det ! Med Mindy tränade jag hindersug på tunneln och även lite handling från olika sidor på två tunnlar, gick bra det med så det verkar lovande när det blir barmark och vi ska börja träna mer agility igen.


Sen gav vi oss iväg en stund på gärdet så de fick springa och busa i nästan en halvtimme

   

Av Rebecka - 20 februari 2012 17:13

Direkt när jag kom hem idag hämtade jag hundarna så följde jag Camilla hem, när vi kom dit fick Mindy o Freja hälsa och busa lite med hennes vovvar Bosse & Otto. Freja är så ful för direkt när de hälsar på henne så lägger hon sig ner och är så sjukt underlägsen så det är ínte sant !   haha hur ful som hellst ! Mindy däremot springer runt och är överallt hon, De följde med en liten bit innan de vände om igen, då fortsatte vi gå den promenaden som går förbi dem. Mindy fick gå lös och Freja hade jag i koppel. Freja hade underbar kontakt med mig när hon gick i kopplet och Mindy körde lite självträning genom att hon gick före mig o F, sen vände hon sig om och stog stilla. Det är så vi tränat stå/stanna på långt håll, så hon var överlycklig när jag gav henne beröm efter att hon stått stilla en stund.   De var duktiga under hela promenaden och ingen av dem skällde vid möten utan gick i stort sett brevid mig när vi mötte andra. När vi gick i tätbygdsområdet släppte jag Mindy och tränade stanna på trottoaren brevid vägen, det gick superbra och sen släppte jag Freja på gatan och tränade hit och fotgående utan koppel.   Vi var ute i lite mer än en timme och vi gick 5½km.  


Av Rebecka - 19 februari 2012 19:45

När det är sovdags här hemma för hundarna så sover de först en stund, antagligen i buren, på bädden eller på min säng, efter ett tag har Mindy tröttnat på att sova så då ska hon försöka få med Freja för att busa en stund, men när Freja vägrar lämna sängen, bädden eller i videons del buren så lägger sig Mindy oftast sig i min säng, under min tröja som ibland ligger där och huvudet på kudden och stirrar på Freja som bara ligger och har somnat om

Hur knasiga hundar som hellst !


 


          

Av Rebecka - 19 februari 2012 10:54

Hundarna var tidigt uppe idag, halv sju satt de och "pratade" ( mitt mellan gny & skäll) i buren så då gick vi upp.

Klockan nio gick vi ut för att gå som det var tänkt en promenad på 1km, men vi fortsatte istället att gå en annan som är 2½km, men det hela slutade med att vi gick 6km promenaden. Så kan de gå när det är samma väg i början på alla promenadslingor. Det blev koppelpromenad för Freja hela vägen och Mindy fick gå lös. Det snöade riktigt mycket och det var is under snön överallt. Tränade kontaktövningar med Freja och det gick jätte bra, med Mindy tränade jag stå när hon var långt framför mig. Vi var ute i 1½ timme och nu ligger de båda och sover.


Sen om någon timme hade jag tänkt att gå ut och träna lite tunnlar med hundarna, har lite agilityabstinens Har inte tränat eller tävlat agility på 2månader så jag längtar som bara den tills det är barmarkt så man kan åka iväg till klubben och även träna hemma på gräsmattan. Två-av & trampa ska jag också träna på trappan med Freja.

(jag kommer använda två-av på nerfarten & trampa på uppfarten på balanshindrena)

   

Ovido - Quiz & Flashcards