rebeckasvovvar

Alla inlägg under februari 2012

Av Rebecka - 18 februari 2012 18:03

Som sagt åkte jag iväg på klubbmöte klockan tre. Pratade om lite allt möjligt och hade i slutet en prisutdelning.

Jag & Mindy kom 2:a i Agilityns klubbmästerskap i Smallklassen.   

Grattis till alla andra som fick pris, otroligt duktiga är ni allihopa !

 

  

Av Rebecka - 18 februari 2012 10:12

Idag kommer det vara en tråkdag för hundarna, har nyss varit ute på en 2km koppelpromenad och ska snart träna lite inomhus. Sen på eftermiddan ska jag iväg på klubbens årsmöte så hundarna får då vara hemma.   


Hoppas även det går superbra för Felicia & Daisy och Sophia & Aussie som ska ställa sina kelpisar

och Anna & Qase som ska tävla agility och lydnad i Norge idag. Stort lycka till !  

    

Av Rebecka - 17 februari 2012 17:11


Idag har vi gått en mils promenad med Malin, hundarna var jätte duktiga och det blev en hel del möten. De lyssnade bra och var allmänt duktiga,   Åkte tåg hem och det blev Frejas första gång, Mindy har åkt det ett par gånger tidigare med de var jätte duktiga. Freja satt ner större delen av få minuter vi åkte och Mindy var lite orolig så hon pep lite, men dagen har varit jätte bra och nu sover de båda jätte gött !

Av Rebecka - 16 februari 2012 20:51

Idag direkt när jag kom hem följde jag med Maja & Roy ut på en promenad. Så in och hämta hundarna och lämna väskan och så gick vi en promenad på ungefär 2½km. Mindy var lös större delen av promenaden och skötte sig bra, Freja hade jag i koppel tills vi kom till skogen där de fick springa och busa. Hon var duktig och kom till mig ett par gånger efter att hon tagit en runda i skogen och på gärdet, men det är helt okej ! Annars var de duktiga och var nöjda med den promenaden,  


Sen när vi kom hem har vi inte gjort ett dugg. Sett på film så de har mesta dels sovit, men snart ska jag steka pannkakor så då tränar jag nog lite mellan, snurr&spinn, sitt,ligg och så vidare i köket samtidigt med dem.

   

två av alla charmiga bilder på vovvarna som jag tog när jag kastade en godis upp i luften som de skulle ta   

Av Rebecka - 16 februari 2012 09:30

  

  

Av Rebecka - 15 februari 2012 19:41

Under kvällen tog min mor med Mindy ut på en promenad, och under tiden tränade jag med Freja. Vi tränade

ingångsposition, hon fuskar ibland och ställer sig inte rakt brevid mig utan har frambenen rätt men resten av kroppen står snett ut, så vi tränade på att hon skulle göra en snyggare krok och inte hoppa så hon kommer i rätt position.

Mellan körde vi lite emellanåt för att hon skulle få göra någonting annat än att bara göra kroken.

Apporten tränade vi att hon skulle ta den och hålla längre. Fast hon fick den konstigt i munnen ett par gånger så hela huvudet lutde åt sidan innan hon tillslut släppte den. Haha sötnöten som bara stirrade undrande på mig när den for i backen.

Snurr & Spinn tränade vi också i slutet. Hon är rätt så säker på snurr ( åt vänster varv) men spinn (höger varv) är hon ännu lite osäker på så då visar jag med armen , men det gick bra ändå !


Av Rebecka - 14 februari 2012 19:02

Nu under dagen har jag och hundarna tränat en hel del faktiskt under små träningspass.  

 

Mindy

Snabbare sitt,ligg,snurr,spinn. Säkrare åttan,sicksack,mellan.

Och fortsatt att klicka in stå, där jag även har börjat lägga in komandot emellanåt.

Freja

Snabbare snurr,ligg,stå och sitt från olika positioner. En massa kontaktövningar,

Förbudsträning, Lite cirkelträning & säkrare mellan & ingångsposition från olika håll,


För en stund sedan gick jag, hundarna o min mor ut och mötte upp Maja o hennes två hundar för en kvällspromenad, fast jag lämnade över hundarna till min mor och gick själv hem för att plugga spanskan istället. Jag var ju ändå ute med hundarna i en timme förut så jag kände att jag behövde prioritera det istället .  


Av Rebecka - 14 februari 2012 16:16

Idag har det inte blivit någon lånpromenad för hundarna utan vi gick ut på gärdet och busade i en dryg timme istället   Jag hade Freja först i koppel, men sen släppte jag henne och tränade lite kontaktövningar. Jag körde då att jag hade godisar i ena handen öppen och när hon kollade på mig fick hon ett par andra godisar. Kontaktövning och förbudsträning alltså. Sen fick hon röja loss lite på gärdet innan jag började att träna inkallningar, och hon kom på 9/10 stycken även fast hon dröjde lite för länge ibland när hon nosade, men vad förvånad jag blev att hon kom och inte stack åt andra hållet. Hon är som en bergochdalbana, ibland lyhörd ibland döv   


Jag tog även med kameran ut för att ta kort, det var näst intill snöstorm med yttepytte små snöflingor så jag trodde ärligt att jag inte skulle få någon bild där hundarna syndes, så det var grått och trist men nu har jag några nya bilder iallafall ! Nu håller vi på att träna en hel del, stå är det mest för Mindy & kontaktövningar med Freja.

Ha det gött !

    

Ovido - Quiz & Flashcards