rebeckasvovvar

Alla inlägg under februari 2012

Av Rebecka - 13 februari 2012 19:13

 


haha, åh   

Av Rebecka - 13 februari 2012 17:42

Tanken med dagen var att gå en långpromenad sen ta kort på gärdet, dock var vi ute i nästan två timmar i skogen på våran 5km promenad. Så när vi kom hem var det alldeles för mörkt och hundarna var så trötta så de gick och la sig på en gång.   


I början av promenaden, tills vi gått ungefär 2km så var det koppelpromenad för båda, det gick bra, Mindy gick duktigt och drog ingenting som hon gjort nu när hon skenvalpat, Freja drog endast några gånger för att hon inte riktigt kommer överens med nosgrimman, den är ganska äcklig tycker hon.   Sen släppte jag Mindy och samtidigt tränade jag lite kontakt övnignar med Freja. Sen tänkte jag att jag skulle släppa Freja lite för att se hur envis hon skulle vara idag. Så under inkallningarna så ropade jag hennes namn och sprang ut i skogen och tjoade. Felet var bara att Freja sprang åt exakt andra hållet. Haha , Så nu förstår ni att Freja är riktigt ettårs trotsig, för hon har varit rätt så säker på inkallningar, ända tills hon var 11½ månad. Då försvann det. Men jag ska träna en massa kontaktövningar. Så vi får se om det fungerar annars får jag testa någonting annat !  


Mindy däremot tyckte jag var urkul när jag sprang runt och tjoade i skogen, hon sprang efter mig och undrade vad jag höll på med. Lilla sötnöt !    Sen bestog promenaden utav koppelträning, kontaktövningar och lite lösgående för hundarna. Men sen ska jag tillägga att det inte endast är att freja är ettårs trotsig utan hon är nog ganska understimulerad också, tack vare att jag varit sjuk och ínte orkat mentalträna dem under helgen och fredagen. Så det är mitt fel också !  Nej nu har jag druckit upp min varma choklad ( som blivit en riktig ovana efter lånpromenader) och ska träna lite med dem. Ha det gött !    

  

Av Rebecka - 12 februari 2012 20:39

Nu på kvällen har hundarna varit ute på en promenad med min mor och hennes kompis med sina två hundar, Jag antar att det gick bra och att de fick busa för Mindy o Freja har sovit ända sedan dess så snart ska jag ta med dem ut på en lite kort kvällspromenad och sen ska vi träna lite, ungefär samma saker som vi gjorde under dagen idag.  


 


Kika även in på Felicia & Daisys blogg, där får ni se otroligt fina bilder som Felicia tagit på sin super söta kelpie tjej !  

Av Rebecka - 12 februari 2012 18:22

Under helgen har hundarna haft det super tråkigt, jag har mestadels luggit i sängen och varit sjuk så de har fått endast små promenader utav mina familjen. Men nu under kvällen har jag kännt mig bättre så vi tränade lite smått,


För Mindys del tränade vi apporten, att hon skulle sitta vid min vänstra sida och hålla den i 5sek sen tog jag den, det gick suveränt ! Vi tränade stå, att varje gång hon ställde sig upp sa jag stå och gav henne godis, och tillslut fattade hon det lite så det gick snabbare mellan sitt/ligg upp till stå. Ska träna det imorgon hade jag tänkt mig så då ska jag filma henne, för uj vad irriterad hon blir när jag sitter tyst och väntar på att hon ska ställa sig upp. Tok hund!  


För Frejas del så tränade vi lite apporten, att hon ska hålla den en liten stund innan hon får belöning och det gick jätte bra, vi tränade också en hel del kontaktövningar och "Freja"- övningar, att varje gång hon kollar på mig säger jag Freja, klickar och ger godis. Det går frammåt och nu har jag börjat skicka iväg henne i olika håll och sen ropar Freja, då kommer hon till mig och ställer sig på min vänstra sida, detta för att jag sedan ska kunna få bättre inkallningar ute, för nu har de försvunnit helt , 

 

Av Rebecka - 10 februari 2012 19:53

 

Idag gick vi en kort promenad på knappa kilometern runt gärdet, jag är genomförkyld och har 40graders feber. Var nog ganska dumt ändå att gå till skolan igår och idag med 39grader i feber, dock inte förkyld så då var det bara att pallra sig iväg för att i torsdags göra nationella prov i svenska och idag för att göra biologiprov,   


Nu kom det äntligen upp en bild på Freja med hennes nosgrimma, och nej hon är inte agressiv och bits, utan den är till för att hon inte ska orka dra i kopplet så mycket som hon gjorde innan ibland. Det var ganksa kul när jag var ute med henne, för när jag tog kortet så såg jag hur likt hennes koppel var min mors grimskaft till hästen, de ser exakt lika ut förutom att hennes är lite bredare och har en annan hake, lite lik en häst med nosgrimman & grimskafts kopplet   

Av Rebecka - 10 februari 2012 18:32

Hej! Igår åkte jag och hundarna bussen för att möta upp Felicia o Daisy för en promenad. Jätte kul som vanligt !  Vi gick i nästan 1½timme och promenaden blev ca 6km, helt okej ! Det blev först en koppelpromenad tills vi kom till skogen där vi följde en skogsstig för att hitta lite andra ställen att gå på än våran vanliga mil-promenad som vi båda två börjar tröttna ganska rejält på   Freja är dock riktigt 1års trotsig & som pricken över i så här hon så självständig min lilla tjej så hon tycker att när hon är lös klarar hon sig hur bra som hellst utan mig. Drethund   , så under inkallningarna kan hon inte förstå varför hon ska komma och vara nära oss för. Men vi tränar ju kontaktövningar hemma och jag förväntade mig inte att hon inte skulle bli såhär nu vid ettårstiden  . Men vi kämpar på !  Sen när vi kom tillbaka till bussen och Felicia o D åkt med sin så sov mina två hjärtan på bänken under de 30 minuter som vi väntade på våran. På bussen skötte de sig oerhört bra genom att sova då med, ganska trötta om jag säger så. Vi frös ganska rejält under promenaden också, när jag åkte hemifrån var det endast -2grader. Och när jag gick av bussen när jag kommit hem så var det så kallt så hela ansiktet domnade bort, inte konstigt när det var -10grader.  

 

Jag tog faktiskt med mig kompaktkameran igår för att få några nya bilder på vovvarna, men det blev så mörkt så bilder får det bli nästan gång !  

Av Rebecka - 8 februari 2012 22:00

 

Idag när jag var i skolan så var min far hemma så hundarna har fått leka med deras labrador kompis Fia & även deras west highland terrier Tea, så när jag kom hem och tänkte gå på långpromenad så var de ganska trötta, så vi gick en 2km's promenad istället, första kilometern fick Freja gå i koppel o i sin nosgrimma. Det fick suveränt och hon försökte inte någon gång att få av sig den. Samtidigt fick M springa lös, sen när vi skulle gå över gärdet hem igen så släppte jag Freja med så då racea båda hundarna av sig på gärdet.  


Efter någon timme så tränade jag lite "inkallningsträning" med Freja eftersom att hon är riktigt självständig den vovven,

och det tränade jag genom att först sitta ner med henne framför mig, och när hon tittade på mig sa jag Freja och klickade och gav godis, sen skiftade jag mellan godis och hennes kampleksak.

Efter det tränade jag apporten med Mindy, hon tog den alla gånger och höll den minst 5 sekunder så jag är super nöjd!

Lite "följa-efter" träning körde jag med Freja också, att varje gång hon tog kontakt med mig efter att jag flyttat mig ifrån henne så fick hon belöning. Svårt att förklara men det kankse kommer video någon gång om jag får tummen ur och filmar.   


Ha det gött !

Av Rebecka - 7 februari 2012 16:58

   

Idag när jag kom hem efter min skoldag så var det bara att hämta hundarna,godis & nosgrimman och sen skynda sig ut till bussen igen för att åka och byta nosgrimman. På bussen var de jätte duktiga, Mindy låg i mitt knä eftersom att hon är så orolig då hon skenvalpar & Freja satt och låg ner på golvet och väntade på att vi skulle gå av. När vi stannade på det stället vi brukar gå av på när vi ska gå på promenad med Felicia o Daisy så skulle vi ju inte gå av, och hundarna blev riktigt fundersamma när de ställde sig upp och jag satt kvar, men sen la de sig igen tills våran hållplats kom.

Väl framme gick vi och bytte nosgrimman till en större storlek då den andra satt lite väl för tajt, sen kollade vi på dragselar och lite leksaker. Men för hundarnas del så lockade hundbenen mycket mer !  


När bussen väl kommit och jag betalat tänkte jag gå mot mitten där barnvagnarna ska stå för att sätta mig där med hundarna, men då möttes jag utav ett bokstavligt talat folkhav. Varenda sittplats var upptagen och 3/4 av gången längstbak och fram var full i folk, de stog även i trappen vid dörren för det var så fullt ! Jag måste sett lite chokad ut (såhär ungefär ->)  Men jag fick upp ett leende på läpparna och ställde mig i gången och satte hundarna ner. Och som tur var så ville Freja för en gångs skull inte hälsa på varenda människa som kollade på henne. För ni ska förstå vilka blickar jag fick, de flesta var ju personer som åkte hem från gymnasiumnen, att jag inte tänkte på det när jag valde att åka hem med den bussen. När vi hade 5-10minuter kvar tills vi var hemma fick vi äntligen en sittplats och hundarna hade varit jätte duktiga under hela resan när de låg ner på golvet. Höjdpunkten för dem på bussen var nog när en tjej o kille som var jämt några år yngre än mig frågade mig om de fick klappa dem, att jag har så otroligt duktiga hundar !  För jag vet inte vad jag hade gjort om de istället suttit och gnällt och pipit och hoppat upp på allihopa, nej fy !


Nu sover de iallafall gör gött så jag ska passa på att plugga inför prov , ha det gött !


Ovido - Quiz & Flashcards